… in se poslovimo z objemom.

»Saj je veseli december!« se sliši na vsakem koraku. Ljudje se presenečeno pozdravljajo in objemajo, vse se sveti in lesketa, na obrazih je smeh, v očeh pa žar in pričakovanje. Lepega in dobrega. Tistih, ki so veliko tega izkusili že v letošnjem letu in tistih, ki si tega lahko le želijo. Kot da se je čas ustavil.

Čeprav nas določa preteklost, ki jo poznamo in čaka prihodnost, ki je še uganka, pa smo vsak trenutek vedno le nekje vmes. In če smo ‘prej’ reševali in hodili skozi vsakdanje izzive, si želimo zdaj, ta trenutek, samo miru in ljubezni … za naprej.

Spominjamo se prijateljev, ki jih že dolgo nismo videli, in prijateljev, ki so del našega vsakdana, pa znancev, ki jih poznamo le bežno. Srečujemo se na obisku ali zunaj pod pravljično okrašenim nebom in se veselimo kot otroci … lučk in daril, malih in velikih, včasih ali velikokrat pa še najbolj besed, ki so v tem času navadno tako zelo brez skrbi.

Spoznavamo nove ljudi in okolja, druži nas pozitivno. In prav je tako! Naj novo leto prinese čim več nove energije in spodbude, za male in velike korake. Napišimo seznam želja! Na velik list papirja, z velikimi in debelimi črkami. Tudi tiste, za katere se nam zdi, da se nam ne morejo izpolniti. Mogoče nas pa presenetijo! Sanj nam ne more nihče vzeti.

Darila pa, ne trudimo se z iskanjem, ki nas bo spravilo v slabo voljo, osebo, ki jo bomo obdarovali, pa v zadrego. Poiščimo takšno, ki bo osebo na nek način dopolnjevalo in na nas v prijetnem spominjalo še dolgo. Odločimo se za drobne pozornosti, ki bodo del življenja in ne le predmet, ki bo romal v koš ali se bo na njem nabiral prah. Raje se večkrat dogovorimo za sproščen klepet na sprehodu, kavo v prijetnem okolju ali pa povabimo na obisk.

In se poslovimo z objemom. Pred samo nekaj leti smo še malo čudno pogledovali, če je nekdo na ulici objel prijatelja, in par let prej tudi, če so se prijatelji ob srečanju rokovali .. danes pa je objem tako prijeten del slovesa.

Za vas tudi?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 17. december 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s