Družina so ljudje, ki te imajo radi.

Kdo sem? Ti, ona, on … jaz?

Ena od oseb v družini, v kateri odrastemo … del nove, tiste, ki smo jo ustvarili sami in v njej živimo kot odrasla oseba … ena od mnogih v našem kraju in državi … in še širše. Vedno na nek način manjša … na koncu pa drobna pikica, ki bi, če ne bi bilo te skrivnostne sile, kot prahec padla s planeta in postala v vesolju še manjša. Pa vendar za nekoga največja in najpomembnejša.

Vsi mi smo del velike družine, sicer različnih barv in prepričanj, sposobnosti in želja, pa tako zelo enaki. Vsi imamo roke in noge, organe, ki poganjajo naše telo in glavo, ki vodi naš um … in nekaj tako zelo pomembnega, čeprav se včasih zdi, da se tega premalo zavedamo. Očem je skrito, pokaže se le, če to sami hočemo ali želimo, če si upamo. Velikokrat je majhno … lahko pa je tudi veliko. Srce. Vsi ga imamo, globoko v sebi smo vsi dobri, želimo si ljubezni in miru, pa vendar se tako velikokrat vprašamo »ga imamo res vsi?«

Nekje sem prebrala »družina so ljudje, ki te imajo radi in ki skrbijo drug za drugega.« Ja, bilo bi lepo, če bi se v družini vsi ljudje počutili ljubljene in varne. Prav vsi, tako v tej mali kot veliki družini. In bi znali z ljubeznijo deliti objeme in bi sosed sosedu znal biti prijatelj. Tako v najmanjši celici kot na planetu.

Spomnim se, ko Božič še ni bil praznik, in je gospa, ki nam je v službi nosila sendviče, vzela prost dan. Kakšen halo je to bil! Da se to ne spodobi in da bomo lačni, medtem ko bo ona doma pekla potico?! Zdaj pa, Božič je postal (pravzaprav) družinski praznik, rad ga ima celo moj stric! V zraku je nekaj tako čarobno domačega in prijetnega, vsa energija in želje so usmerjeni k pripravi na srečanje cele družine za praznično pogrnjeno mizo, za dobrote in dišečo potico kot piko na i. Rada imam Božič.

Zato … želim vam čim bolj prijetno druženje! Delite prijazne besede in nasmehe, smeh in veselje in – ne pozabite na objeme! Tako majhni smo kot posamezniki … če sklenemo en velik objem z dobrimi mislimi in željami vsi skupaj pa lahko tako zelo veliki in močni!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 24. december 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s