Povabilo na ples v čudoviti grad.

Ste se že odločile, kaj boste oblekle za današnjo čarobno noč? Obleko do tal, posuto z bleščicami in globokim izrezom na hrbtu ali raje izzivalno kratko rdečo oblekico iz čipke, zraven pa nežne salonarje s paščki in vrtoglavo visoko peto? Kaj pa torbica, bo dovolj majhna, da vas pri plesu ne bo ovirala, pa vseeno ravno pravšnja, da boste vanjo spravile svojo zlato kartico, par papirnatih robčkov, šminko, telefon, ključe od avta in doma, in mogoče še kaj? Pa nakit … plašč? Že imate tisto čudovito pričesko? Ste že prelistale vse najnovejše revije in našle naj make-up? Ste čisto zares prepričane, da boste s svojo podobo očarale ne samo vašega moškega ampak tudi tiste, ki bodo slučajno šli mimo vas, in da se bodo čisto vse ženske od zavisti sesedle na stol?

Saj ne, da je silvestrska noč edina, za katero se rade pripravimo do popolnosti, je pa zagotovo ena od redkih, kjer ženske tako rade med seboj tudi tekmujejo, da že prav pretiravajo. Lepo je biti urejena in zadovoljna s svojo podobo in še lepše, če se v tej podobi odlično počutiš, jo znaš nositi in v njej in z njo tudi uživati.

Jaz si že od nekdaj želim, da bi se za en večer v letu prestavila v preteklost … da bi bila povabljena na ples v čudoviti grad, bila oblečena kot grajska gospodična, dogajanje pa bi bilo prijetno upočasnjeno. Da ne bi čakali le na tisti en in edini trenutek, ko se staro leto prevesi v novo, ampak bi umirjeno v prijetnem druženju sproščeno uživali celo noč.

Pa je bleščeča podoba res tisto, kar si želimo na to prav posebno noč? Je to res to, kar si od nas želijo naši najbližji, prijatelji in znanci? In mi od njih?

Verjamem, da ne. Jaz … jaz vam želim prijetno zabavo v vaši najljubši pižami ali pa stari debeli puhovki, pohodnih čevljih in topli kapi … z družbo, v kateri ste radi in se v njej dobro počutite, ker ste lahko samo to, kar ste, ker veste, da ne boste pogrevali kakšnih manj prijetnih besed ali dogodkov iz preteklosti, ker vsi spoštujete zgodbo vsakega posameznika posebej, zgodbo, ki si je niti sam velikokrat ne zna razložiti … ker ste pripravljeni kot tihi spremljevalec biti v oporo tudi na poti skozi leto, ki prihaja in ker veste, da na to lahko računate tudi sami … opolnoči pa ognjemet iskric v očeh, poljubov, objemov in srčnih želja, da bi nam bilo dobro, skupaj in vsakemu posebej.

Hvala, ker sem lahko bila delček vaše poti v tem letu tudi jaz.

Objem!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 30. december 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s