Pomlad.


Lisa-144Pomlad se tokrat zgodaj prebuja, zvončki in trobentice so že začeli barvati travnike, robove gozdov in vrtove okrog hiš, kjer je tudi pozimi zelena močno prevladala nad belo, popki na drevesih se napenjajo, sem in tja nas preseneti celo kakšna pridna čebela. Tisti med nami, ki mraza nimajo radi, se tega veselijo, jaz pa imam rada zimo … zima vendar mora biti mrzla in bela.

Ampak letos to ni bila, poslovila se je sama, kurenti so imeli bolj malo dela. Se pa zdi, da imajo zdaj drugo poslanstvo. Vsaj tako pravi gospod v zrelih letih, ki mu ni težko nositi štirideset kilogramov težko opravo, niti se več ur potiti v njej, ker, pravi, s svojo pojavo opozarja, da nismo prebivalci na Zemlji tisti, ki bi lahko in ki smemo z naravo delati, kar hočemo, ampak bi morali in moramo z njo – sobivati. Mogoče ste prispevek na televiziji videli tudi vi, jaz se strinjam, pa vi?

No, če se je narava že začela barvati in smo tudi na koledarju začeli odštevati dni do koledarske pomladi, pa tega v trgovinah niti ni čutiti. Še vedno je veliko črne, ki, žal, ne deluje več samo elegantno in večno, ampak že prav moreče – visi na vseh obešalnikih in čaka na vseh policah, tistih s popustom in tudi v novih kolekcijah, ljudje pa begajo, brskajo in iščejo novo energijo in nove ideje.

Čisto drugače pa je v revijah, kjer že diši po svežini in nas slike razveseljujejo s svetlimi sladolednimi barvami, ki v pomlad in poletje prinašajo sproščeno in optimistično vzdušje.

Ste vi že izbrali svojo barvo veselja, tisto, ki vas bo grela in objemala, vam dala dnevni polet tako v oblačnih in deževnih kot toplih in jasnih dneh? Če pa jo še vedno iščete in ste zdaj, ko je vse naokrog polno prehlajenih in bolnih ljudi, zboleli tudi vi … vzemite si čas zase in če le lahko tudi za dobro knjigo, crkljajte se v udobju postelje, v pižami, v kateri se počutite odlično (ko ste zdravi) in sveže dišeči najljubši posteljnini, na nočni omarici pa naj vam urice lajša pogled na pisano cvetje ali košarico svežega sadja. Verjemite, tudi stota skodelica čaja bo boljša!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 18. februar 2016

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s