Kdo je modni stilist in kdo sem Blanca Chara

Stilist je nekdo, ki pove, kaj pristoji določeni osebi, kakšni kroji in katere barve. Nekdo, ki za to osebo izbere oblačila za posebno priložnost ali za vsak dan, če ima ta oseba iz določenega razloga težavo z izbiranjem oblačil ali, ker ji enostavno primanjkuje časa.

Jaz pa se nerada predstavim kot stilistka. Sploh ne kot modna stilistka. Ker, kaj je moda? Moda je trenutni navdih posameznega kreatorja, ki inspiracijo išče v vsakdanjem življenju in naravi ali pa, in to velikokrat, celo med ljudmi na cesti.

manjšaSama sem rada svetovalka na področju osebnega izgleda.

In v čem je razlika? Jaz ne “narekujem”, ampak posameznico(ka) pred domačim ogledalom pripeljem do občutka, kaj naredi njeno oz. njegovo postavo skladno. Iz domače omare izločim kose, ki že dolgo čakajo, da dobijo novega lastnika ali pa jih zavržem, iz preostalih pa delam nove in nove kombinacije. Oseba jih pomerja in spremlja spreminjanje svoje podobe. Kako dobro je zagledati tisti pogled v očeh, ki pravi: “Vau, kaj sem dobra! Na to kombinacijo jaz sploh ne bi pomislila!?” Mogoče celo ugotoviva, kje je delala napako in določen del telesa poudarila, čeprav ga je želela zakriti. Ali pa ugotoviva, česa in katerih barv je v omari preveč. Na začetku se oseba pusti voditi, ko pa mine prva zadrega in ko začne pridobivati na občutku, kako in kaj, sodeluje vedno bolj. Napiševa, kaj bi bilo v omari dobro še imeti in nakup novih kosov postane – smiseln in je v užitek.

Tako skupaj oblikujeva nov stil, podobo, ki izžareva samozavest in veselje do življenja!

Blanca Chara sem samo tisti nekdo, ki osebo pripelje do občutka, ki mu bo v prihodnosti znala slediti sama!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s