Komu se najbolj pustimo voditi …

Lisa 152 … brez pomislekov in ugovarjanja, voditi vsakdanje dogodke in počutje, ker vemo, da ne bo prav nič pomagalo, če se bomo pritoževali ali se upirali, pa čeprav tako radi začnemo pogovor prav z njim in se nad njim pritožujemo? Ne, to ni uganka, to je vreme … ki pa je uganka.

Ta čudežna energija, ki se spreminja ves čas, niso le spremembe v zraku, so tudi spremembe na nas in v nas. Vreme nas posrka in ne vpraša, če se strinjamo s ploho ravno takrat, ko pričakujemo prve goste za piknik pred hišo. Ne moremo ga ne kriviti, ne obsojati, jezimo se lahko le na tiste, ki vreme napovedujejo … ampak, tudi oni so samo ljudje, vreme napoveduje le na podlagi vzorcev iz preteklosti, ki pa se ves čas spreminjajo. Sami od sebe. Če se mu pustimo, nas lahko spravi v slabo voljo, če pa znamo uživati in se mirno in odgovorno odzovemo, ko nam povzroča težave, pa nam tudi močan veter in dež ne moreta do živega.

In tako kot vremenu, bi se morali ali pa bi vsaj bilo dobro, da bi se prilagajali tudi drugim težavam in problemom, ki so del vsakdana in na katere nimamo vpliva. Pozitiven pogled tako blagodejno vpliva na rešitve … ustvarimo svojo energijo in se ne pustimo vplivati nergačem, ne kritizirajmo jih, ker ne vemo, zakaj so taki, kakršni so, obkrožimo se s prijatelji, ki so pozitivni in se z njimi počutimo dobro, spoznavajmo svoje potenciale in jih ne skrivajmo, berimo knjige, ki so nam ljube, jejmo to, kar čutimo, da je dobro za naše telo, obiskujmo dogodke, ki nas spravijo v dobro voljo in se smejmo, hodimo z dvignjeno glavo in zagovarjajmo svoja prepričanja … bodimo edinstveni in si upajmo biti črna ovca med belimi. Bodimo tudi sami svoj kreator tako doma kot svoje zunanje podobe in v revije pokukajmo le za kakšno novostjo, obiščimo trgovine, ki jih do zdaj še nismo, ustvarimo svoj stil in bodimo prepoznavni.

Za nekoga se pomlad začne, ko zagleda prvo kačo na vrtu, za drugega je to prvi medved na drugi strani poti, k meni je zašla prva muha! (Danes je lahko mirna, sem jo še vesela, čez en mesec jo bom že preganjala!) Naj bo za vas plastovito oblačenje, z njim pa pestra kombinacija barv in vzorcev!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 14. april 2016

 

 

 

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s