Kaj bi radi dosegli?

Lisa 158 1Vsak dan se oblečemo. Nekateri takrat, ko večina še spi, drugi takrat kot večina, tisti, ki se jim je noč začela šele zjutraj, enkrat pozno popoldne. Vsem skupno pa je, da se – oblečemo. In kaj oblečemo ni odvisno le od tega, kaj v omari imamo in za kakšno priložnost se oblečemo, ampak tudi kako se, ko se postavimo pred omaro, počutimo.

Po navadi se, vsaj polovica nas, ko obleko izberemo in jo oblečemo, pogledamo v ogledalo, potem pa bolj ali manj zadovoljni stopimo v nov dan. Večinoma pozabimo, kako smo se počutili, ko smo se zagledali pred ogledalom, vsaj tako je videti, pademo v tok dogajanja. Toda, če/ko se zvečer zamislimo, kako smo preživeli dan, si (lahko) velikokrat rečemo: »Zakaj sem si sploh oblekla to obleko?! Veliko bolje bi bilo, če bi izbrala tisto zeleno, pa že v roki sem jo imela!«

Včasih se za nek stajling odločimo, ker smo negotovi vase in ne želimo izstopati, čeprav si po tihoma želimo, da bi, spet drugič pa se nam zdi, da smo urejeni kot da bi stopili iz revije. Mogoče kdo celo posnema kakšen znan model ali osebnost in svojo podobo cele ure preverja v ogledalu doma in v dvigalu, potem pa še svoj odsev na laku avtomobila, v izložbenih oknih, očalih, celo na zaslonu mobilnega telefona. In ja, mogoče je res videti tako čudovito kot v reviji. Pa se tako tudi počuti, giblje in vede?

Premislite, kaj bi radi dosegli. Bi radi bili samo sproščeni … videni ali spregledani … središče pozornosti ali le tihi opazovalec … ste gostitelj in želite, da bi se vaši gostje dobro počutili … greste morda na obisk k prijateljici, ki je v težavah, obiskati bolnega sorodnika … bi radi končno dosegli rezultat, za katerega se v službi trudite že dolgo … greste s partnerjem na večerjo ob obletnici vajine ljubezni ali pa na zmenek z nekom, ki vas je končno povabil na sprehod?

In se, ko boste oblačila izbrali (in oblekli), poglejte. Samo ne v ogledalu, tako – od zgoraj, kot da lebdite nekje v kotu, par korakov stran. Kaj vidite?

Kadarkoli in kjerkoli, vedno je pomembno, kako se počutimo. In čeprav mislimo, da svoje počutje lahko in znamo skriti globoko v sebi, prav z obleko in zunanjo podobo pokažemo, kdo v resnici smo.

Saj veste: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 26. maj 2016

 

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s