Le najti jih je treba.

kabina 1Majhen prostor, dolg in ozek, neke vrste hodnik … ki pa to vendar ni. Levo in desno druga za drugo debela črna zavesa, ponekod stisnjena in nabrana ob strani, drugod raztegnjena. Zdi se kot bi zakrivala okna … pa jih ne, ker za njimi oken ni. So pa ravno tako dolge, da vidiš, da se za njimi nekaj dogaja, nekaj premika. Ena noga, tik za njo še druga. Tanka ali malo manj, mlajša ali malo manj. Nohti lakirani v zanimivih barvah ali sploh ne. Ob nogah, ki se skoraj na mestu prestopajo sandali in natikači vseh barv in oblik, modeli različnih sezon.

Zanimivo, kako si lahko predstavljaš in ustvariš podobo, kdo se skriva za zaveso, medtem ko čakaš, da bo kabina v tvoji najljubši trgovini prosta.

In ko dočakaš, ko odločno zakorakaš v to miniaturno sobico, ki čaka samo tebe … v trenutku se počutiš kot velikan. Saj se okrog svoje osi komaj obračaš! In za povrhu kar naenkrat v ogledalu zagledaš še nekoga. Ah, seveda, sebe! In to v svetlobi, ki pada s stropa! Ko je le ne bi bilo. Prav želiš si, da bi se skrila in raje prihajala z vseh drugih kotičkov, samo s stropa ne! Saj se na tebi vidi vse sence, tudi tiste, ki jih sploh ni, in se razkrije vse, kar pri naravni svetlobi sploh ni videti, v to si prepričana. No, vsaj ne tako – močno.

Prav prisiliti se moraš, da gledaš samo to, kar želiš videti in si predstavljati … kako se boš v obleki, ki si jo končno našla, samozavestno sprehajala po mestu polnem radovednih pogledov, ki se sicer navidezno sproščeno pogovarjajo, pa vendar vmes pogledujejo okrog sebe in iščejo nekaj, kar bo klepet s prijateljico naredilo še bolj zanimiv. In kako boš blestela v službi med sodelavci, ki komaj čakajo, da lahko svoj jezik zavrtijo v tisto tako neprijetno stran, ko si želiš, da ne bi videla niti njihovih pogledov. Ko oblačiš kopalke pa … predstavljaš si, da greš na plažo, v tanki zapeljivi oblekici, s torbo, ki je trend tega poletja in ki ti je pisana na dušo, v njej pa z vsemi drobnarijami, ki jih za sproščen užitek ob vodi in pod soncem potrebuješ. In se zares čudovito počutiš tudi, ko oblekico slečeš …

Pa vendar so tudi kabine, ki so bolj prijazne. Le najti jih je treba.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 14. julij 2016

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s