Kaj si želim od ženske, s katero se bom poročil?

style.over 3Svoja razmišljanja o življenju in ženskah nam je zaupal moški, ki išče pravo ljubezen. Njegov pogled se nam je zdel zanimiv…

 

Objavljeno na Style.Over.Net, 1. decembra 2015.

 

“Priznam, da ne štejem več žensk, s katerimi sem hodil, spal, flirtal in na katere sem “padel”. Zaupal vam bom svojo zgodbo.

V življenju si vzamemo čas, da raziskujemo svojo seksualnost in hkrati tudi sposobnost, da nekoga ljubimo. Toda, če si stalno govorimo, da so vsi, ki jih spoznamo nekaj posebnega, potem nihče zares ne bi bil poseben.

Spominjam se, da sem se spraševal, če je bila ljubezen mojega življenja prav zares največja ljubezen, ki sem jo kdaj srečal. In takrat sem se odločil za premor, raziskovanje, zabavo, seks brez obveznosti. Življenje kot avanturo.

Življenje sem zajemal z veliko žlico in užival vsak dan kot da je zadnji. Ali mi je žal? Včasih. Ni mi žal vseh deklet, ki sem jih spoznal, žal mi je, da sem mislil, da potrebujem nekaj, česar v resnici sploh nisem potreboval.

Tako sem si želel poizkusiti vse, da sem se na koncu odločil, da končam to zgodbo, polno naivnosti in testosterona. V moji postelji so se zvrstile manekenke, plesalke, striptizete, študentke… Bil sem sijajen, živel življenje, ki so si ga moji prijatelji želeli. Dokler me ni srečala pamet.

Seks je za moške nujen in za nekatere tudi edino kar potrebujejo. Vendar so taki v manjšini.

Večina njih niti ne razume, da potrebujejo več kot le seks in vsi pridemo do istega zaključka. Ne glede na to, kako izvrsten seks smo imeli, iščemo nekaj več. Nekaj globjega.

Preden me začnete obsojati, da so v življenju pomembnejše stvari kot je seks, naj vam zaupam, da se popolnoma strinjam z vami, saj sem pravzaprav celo življenje ena velika romantična duša.

Nenehno sem bil v iskanju tiste prave ženske v svojem življenju. Ženske, ki jo bom imenoval ljubezen mojega življenja. Vendar to ni spremenilo dejstva, da sem se počutil kot da še nisem izkusil dovolj. Živel sem v pričakovanju, da me na ovinku naše ulice čaka nekaj novega, nekaj več.

Ni bila želja po seksu tista, ki me je vodila, toda žal se nisem zavedal kaj sem imel, saj sem neprestano razmišljal o tem, kaj bi lahko imel, čeprav nisem niti vedel, če obstaja.

Imel sem čudovito vezo, čisto blizu popolni vezi. Ampak ni bila prava, midva nisva bila prava. Težava ni bila v tem, da ne bi bila ustvarejna drug za drugega, nisva bila to, kar bi morala biti. Nisva bila pripravljena na to, kar sva našla drug v drugem.

In nisem bil kriv samo jaz, tudi ona je nosila del krivde.

Nisem edini, ki je doživel kaj takega in najbrž se marsikdo najde v moji zgodbi. Bilo je izvrstno, neverjetno ampak ni bilo posebno.

 

style.over 1

 

Zadnja leta mojega življenja so bila zame ena velika lekcija.

In kaj sem se naučil?

Da obstaja samo ena razlika med osebo s katero se zabavaš in tisto s katero se želiš poročiti.

Ne gre za kemijo, ne gre za fizično privlačnost, ni ljubezen in ni prepričanje. Zanimivo je, da večina ljudi smatra ta dejstva kot ključna za dobro vezo. Najprej opazimo videz in rodi se fizična privlačnost, v naslednji stopnji se spoznavamo in preidemo na višjo stopnjo privlačnosti. Toda to so le začetne iskrice. Kakšna sta dva, ki se zaljubita je pomembno, toda to ni formula za uspeh njune veze.

Torej, kaj iščem pri osebi s katero se želim poročiti?

Želim si nekoga, ki je odprt in vsestranski, osebo, ki se je sposobna distancirati od svojih stališč in prepričanj in na stvari gledati objektivno. Kot opazovalec.

Se vam zdi, da pretiravam? Ne, to je vse kar si želim.

Problem vseh nas je, da mislimo, da je pravilno le tisto, kar mislimo mi. Pa vendar se motimo. Večina naših prepičanj so naša mišljenja. Teorije. Misli, ki jih ne razumemo, a vendar jim slepo verjamemo.

 

style.over 2

 

Težava ni kadar smo samski, nastopi, ko smo v vezi. Takrat niste več edini, ste del nečesa, majhne skupnosti. In tako kot v vsaki skupnosti se odnosi in mišljenja razlikujejo. Prihaja do napak in prepirov. Prepogosto izgovorimo nekaj kar sploh ne mislimo.To je realnost.

Želim, da bila moja žena sposobna sprejeti to realnost.

Gre za modrost ženske, ki se zaveda, da kljub temu, da imava različne poglede, to še ne pomeni konec zgodbe. Dober odnos se gradi in ne išče. Svet ni črno bel, obstaja nešteto odtenkov sive.

Ko najdete osebo, ki vam pomaga gledati na svet kot realnost, ki se menja, ste na dobri poti k vezi, ki bo trajala. Taka oseba je modra, fleksibilna in se ne zapleta v nepomembne malenkosti življenja.”

Foto: Pinterest

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s