Kaj pa čas zase?

woman-entrepreneur-feeling-uncertain-600x345Nova knjiga, nov računalnik, nova sedežna garnitura in nova kuhinja, nov avto in na drugi strani nova pričeska in nov stil oblačenja. Kaj je skupnega vsem tem novostim?

Sprememba!

Preden vzamemo v roke novo knjigo, si želimo znanja, nove izkušnje ali pa samo odklopa. Ko začne stari računalnik nagajati, nima dovolj spomina ali pa bi raje imeli nov model, začnemo razmišljati o novem. Ko na kavču že težko najdemo mesto, kjer se ne bi usedli v luknjo, ki se je z leti poglabljala počasi ampak vztrajno, ko je blago že dotrajano in smo se naveličali barve, katero ne more dovolj zakriti niti čudovita odeja, ki, mimogrede, prekriva tudi velik madež, začnemo sanjati o novem. Ko nekega jutra ugotovimo, da se je naša čudovita kuhinja kar čez noč postarala in postala popolnoma nefunkcionalna, in nam misel na tisto nežno rumeno na nogicah, z otočkom na sredini, iz revije, ki smo jo kupili včeraj, ne da miru. Ko naš dragi ni več zadovoljen z našim starim avtomobilom, in je vedno bolj pozoren na nove modele na cesti, ki mu s svojim leskom in bliščem čisto zmešajo glavo, me pa si tudi želimo še bolj udobne vožnje pod streho v naši najljubši barvi, začnemo vedno bolj razmišljati, da bi starega res že lahko zamenjali z novim.

… potem se poglobimo v iskanje, novega in novejšega. Brskamo po internetu in listamo po revijah, obiskujemo trgovine. Vzamemo si čas in vse drugo, kar ni nujno potrebno urediti takoj in čim prej, postavimo na stranski tir, ker pač vemo, da bo počakalo. Svoj čas in um popolnoma posvetimo iskanju najboljšega po designu, kvaliteti in ceni, tudi v drugačnem vrstnem redu, seveda. Ko se po dolgotrajnem in mrzličnem iskanju že vsi izmučeni le zagledamo v ’tisto nekaj’ in najdeno ustreza vsemu, kar smo napisali na seznam, in ’tisto nekaj’ tudi res postane del nas in našega doma, nam ostane le še, da spremembo sprejmemo in se nanjo privadimo. In včasih nam uspe takoj, včasih malo kasneje.

Kako pa je s spremembo zunanje podobe, pričeske in stila oblačenja? S katero že dalj časa nismo zadovoljni in se ogledalu izognemo, če se le da? Knjiga, računalnik, novo pohištvo in avto lahko počakajo … pa nas bo počakalo tudi zadovoljstvo s samim sabo?

Saj veste: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

 

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 8. september 2016

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s