Samozavestno kot še nikoli.

lisa-177Kaj ko bi šli enkrat malo drugače po nov pulover, obleko, kos blaga? Kaj če bi šli kar tako, brez da bi točno vedeli, kaj si želite, sproščeno in počasi? In se ne obremenjevali, da bi morali na vsak način najti tisto nekaj?

Seveda bi v tem primeru morali po trgovinah večkrat, ampak se vam ne zdi, da bi se to lahko obrestovalo? Ker ne bi brezglavo tekali od vrat do vrat in iskali barvo, ki ste jo pred par dnevi videli v filmu, in obleko, ki jo je nosila prijateljica glavne junakinje? Smešno, a ne, ampak smešni smo mi, kako le bi lahko našli točno tako obleko, ki bi nam povrhu še tako dobro pristajala, kot tisti Jane?!

Predstavljajte si, da …

»Vau, celo popoldne imam! Pametna jaz sem se dobro dogovorila z mojim dragim, da danes pač ne bo kosila po službi in večerje pred »kmetijo«, ampak ga bom, ko bom končala, poklicala in bova šla v na pico. Otroci so tudi pri babici … Superca!

Samo še preoblečem se, na hitro osvežim make up,to bledo šminko zamenjam z živo rdečo in … trgovine, pazite se, danes se vas bom lotila malo drugače! Hm, ne, danes bom šla samo v eno trgovino in si ogledala čisto vse, vsak obešalnik posebej! Komaj čakam!

Vstopila bom tako samozavestno kot še nikoli do zdaj. Ne vem, kako to, samo vem, da bo tako. Ne bom se pustila motiti in ne bom pogledovala levo in desno, če me kdo gleda, kaj držim v roki; mogoče se bom le previdno ozrla za kakšno ženskico, ki bo izstopala. Leno se bom premikala med oblačili, predvsem pa pogledala in potipala vse, česar še včeraj ne bi. Odkrila bom novo barvo in si dovolila, da mi je všeč, tudi če se bom malo upirala, ne bom popustila, barve, ki vlada moji omari in meni sem se že naveličala. Kaj pa hlače, tako težko jih najdem, mogoče pa danes … ja, našla bom vzorčaste, mogoče celo v kakšnih močnejših barvah, in nič več enobarvne, ki bodo segale do čevljev, ne, nove bodo krajše in za spremembo, širše in višje v pasu, tako da bom lahko bluzo zatlačila v hlače, kar je zdaj trend … no, čisto malo trebuščka res imam, ampak to je vendar tako ženstveno. Pa rada bi imela še kakšno tanko jaknico, ki ne bo tipični blazer, teh imam že dovolj … hm, zanimivo, ampak res si želim čisto drugačen kroj …«

Kako prijetno je lahko, če se prepustimo. Si lahko predstavljate?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 6. oktober 2016

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s