… kot da jih vidite prvič!

lisa-181-1Dober dan! Kako ste? Veseli in nasmejani ali žalostni in utrujeni od napornega dopoldneva in problemov, ki jim ne vidite konca? Že na kavču doma?

Ustavite se! Tudi če ste že čisto pri miru. Ustavite svoje misli … odložite svoje skrbi. In si vzemite čas zase. Ja, zase! Med tednom ali za vikend. Samo za par ur, saj vas bo vse počakalo.

In …

Izberite svojo najljubšo glasbo in se ji prepustite. Zaplešite kot da ste ravnokar doživeli nekaj čudovitega ali pa se spomnite nečesa, kar vas je napolnilo z energijo … podoživljajte … in sanjajte ….

Potem pa stopite pred svojo omaro, jo odprite in na oblačila poglejte, kot da jih vidite prvič. Radovedno se, leno in počasi, sprehodite od enega do drugega obešalnika, preskakujte z leve na desno, pokukajte na spodnjo in na zgornjo polico, poglejte v predale … in vse pustite odprto. Pustite, da vas energija vseh oblačil, ki ste jih zbirali več let, zajame in potegne vase. Spominjajte se dogodkov, ki ste jih doživljali s posameznimi kosi, pobožajte jih … nežno … in se vrnite v preteklost. Ulezite se na posteljo ali preprogo pred omaro, zaprite oči, dihajte … in se v trenutku, ko vas zajame val, odločno dvignite, stopite pred omaro in se zazrite vanjo. Spet. Kar naenkrat boste začutili in vedeli … odstranili boste vse, na kar vas vežejo manj prijetni spomini ali se česa oklepate, čeprav dobro veste, da bi moralo že davno romati v ‘ta črno vrečo’. Brez posebnega razmišljanja jih zmečite v kot, zraven pa dihajte skupaj z omaro, ki bo kar naenkrat postala polna zraka in dobrih energij. Vmes bo sicer kakšen kos verjetno še vedno izstopal in vas izzival, pa se mu ne pustite, sprejmite izziv in mu dovolite, da ostane.

Potem pa glejte in se čudite, kaj se je zgodilo: naenkrat boste pred seboj zagledali le kose, ki jih imate radi in se v njih dobro počutite, ki v vas zbudijo zadovoljstvo in odkrijejo spečo deklico. In začnite kreirati – svojo podobo. Bolj svežo, bolj veselo in bolj samozavestno.

Ne glejte v revije, ne primerjajte se s prijateljico, ne poslušajte glasu v sebi, ki vam je še včeraj vztrajno zatrjeval, da ste pač siva miška, in se prepustite svoji domišljiji. Naj raste in cveti, naj si dovoli in upa.

Saj veste: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 3. november 2016

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s