Konec in začetek hkrati.

lisa-189Božič in Silvestrovo … dva prav posebna dneva, pa vendar za vsakega nekaj drugega … ko si eni oddahnejo, da se je leto končno izteklo in si drugi želijo, da bi se še kar nadaljevalo, za vse pa nova priložnost za sanje in uresničitev želja. Konec in začetek hkrati.

Pa ne le en konec, dva. Najprej tisti, ki ga pričakamo v krogu družine, mirno in v sožitju in se od globljega, intimnega dela življenja poslovimo kot posameznik, in čez par dni, za katere pravzaprav ne vemo ali sodijo k preteklemu letu ali so že del prihodnjega, drugi, ko se poslavljamo še od vsem vidnega in mu z veselim in glasnim odštevanjem sekund v en glas kričimo vsi, v naslednjem trenutku pa že začnemo (navidezno) pisati novo poglavje knjige življenja. Z velikimi začetnicami, slikami in številnimi odstavki. Ker, tudi začetek ni le en ali nista le dva. En je le tisti, ko začnemo šteti dneve vsi, istočasno, veliko več pa jih je (lahko) v življenju vsakega posameznika, vidnih in nevidnih.

In če je Božič družinski praznik, je Silvestrovo prav gotovo dan, ki ga želimo preživeti s prijatelji in (tudi) tistimi, ki jih bomo mogoče srečali prvič, potem pa nikoli več videli, za lepo pogrnjeno mizo ali nekje v čisto preprostem okolju. Po mirnem slovesu od leta za Božič, si želimo le še veselo, sproščeno slovo z veliko zabave, z njim pa navdušenje in pričakovanje novih izzivov in poti. Če pa ste med tistimi, ki potrebujete mir in odklop … privoščite si in uživajte v tišini. Tudi sprehod po gozdu ravno v prehodu med prej in potem, verjamem, da je čaroben. Sploh če iskrice malih in velikih ognjemetov opazujete od daleč in uživate le v tihi predstavi njihovih barv. Sicer so tudi tisti, ki jim Silvestrovo ne pomeni nič posebnega, in je za njih to pač dan enak vsakemu drugemu. Pa vendar … vsak začetek je nekaj posebnega. In nekaj posebnega je prav gotovo tudi začetek novega leta. Dajmo mu priložnost! Pozdravimo ga z veseljem in pričakajmo z navdušenjem.

Hvala, ker ste bili z mano … hvala, ker sem bila lahko z vami tudi jaz. In SREČNO … pa karkoli že sreča je in pomeni vam!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 29. december 2016


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s