Ona in on … dve maškari.

lisa-197Kako je biti ženska? Vas je to že kdo vprašal? Meni se je zgodilo pred kratkim, čisto nepričakovano. Jaz seveda vem, on, moški, pa ne more vedeti. Tako kot jaz ne morem vedeti, kako je biti moški.

Je pa vsekakor zanimivo vprašanje. Kako naj vemo, kako se počuti moški in kako ženska, sploh zato, ker smo mi ravno nasprotno? In to v pravem pomenu besede! Ko telo nikakor ni tisto eno in edino, ki nas določa?

Ženska, ki razmišlja hitro in ki to ‘ve’ že od nekdaj, bi se nasmehnila in takoj vzkliknila: »Ha, biti moški je čisto enostavno!« in v isti sapi nadaljevala, kaj moškim manjka in kakšen bi moral biti prav vsak. Pa še zakaj. Vsaj njen partner! In se v resnici tudi potrudi, da bi ga čim prej spremenila. Moški pa … on si (navadno) želi samo, da bi njegova draga ostala takšna, kakršno je spoznal. Saj se je vendar prav zato vanjo tudi zaljubil!

Ste že kdaj pomislile, da bi kakšen dan poskusile biti v njegovih ‘čevljih’? In moški, bi bili – ženska? Za en dan, vsaj? Ženska verjetno bi, kaj pa moški? Čas je ravno pravi! Pust, širokih ust!

Oblecite se v svojega dragega! V podobo, ki vam je na njem najljubša, ki diši po njem in vas, ajjjjjjjjj, tako zelo privlači. Ali pa tisto, ki je enostavno ne prenesete in ga res ne razumete, zakaj mu je tako pri srcu, se mu takrat celo izognete, če se le da, ali pa mu že vnaprej poveste, da ga, če se bo tako oblekel in šel z vami ven, pač ne boste poznali. Ker je, hm, kombinacija, milo rečeno, čudna, ker vam barva ni všeč, ker ima tisti madež sredi trebuha, pa je pulover še vedno na polici z najljubšimi kosi … mogoče ga boste lažje in bolje razumela, mogoče boste začutila, zakaj mu je tako všeč. Narišite si brke ali pa par dni stare kocine, nalepite si umetno brado, če jo ima, nadenite si očala, če jih ima, čevlje, aktovko, športne copate … naučite se kretnje, ki je zanj tako značilna … Seveda se ne boste počutila tako kot on, vsaj malo pa verjetno že. Ali pa se bo »zagledal« sam.

Potem pa še (prijazno) predlagajte, da si tudi on nadene vašo podobo. Mogoče boste tudi sama kaj ugotovila …?

Ampak, pozor! Nikar ne pozabite: ‘preobrazba’ naj bo izkušnja polna smeha in nagajivosti, vesela in sproščena! Potrkajte na vrata pri prijateljih, bodite pripravljeni na salve smeha in se prepustite zabavi. Gotovo vam bo ostala v spominu. Si upate?

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 23. februar 2017


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s