Edino pomembno …

Lisa 200 2Končno prijetne temperature in daljši dnevi! Končno konec čepenja v toplih in z lučjo osvetljenih prostorih! Ko si želimo, da bi bili zunaj cel dan in bi se vračali domov šele zvečer, ko se shladi.

Saj se zdi, da bi radi nadoknadili vse kar smo pozimi »zamudili« ali pa vsaj odložili! Vleče nas sem in tja, povsod kamor pozimi nismo mogli. Celo na morje, kjer nas mirna gladina pomirja in hladni valovi še ne vlečejo v svoj objem, in nas vabi le sonce. Ko kava v prijetnem lokalu za mizo čisto blizu morja diši tako zelo drugače, prijetno. Ko zasanjano zremo v daljavo in si želimo le tišine ob prijetno toplih sončnih žarkih ali pa klepeta v živahni družbi. Ko časa, ki se je pozimi tako zelo vlekel, zdaj ni ali pa bi ga radi celo raztegnili. Tudi med tednom ali pa med tednom še raje, ker »hrup« dela le narava, v nedeljo pa je vsak zanimiv kotiček pravo mravljišče energije željnih ljudi.

Hm, kaj pa spomladansko čiščenje, bo mogoče kdo rekel? Zračenje postelje in odej, temeljito čiščenje kuhinjskih omaric in aparatov, pomivanje tal in sesanje tudi prostorov, ki niso v dnevni uporabi, čiščenje okenskih okvirov in pomivanje oken, pranje zaves in zimske garderobe, ki bo čista in sveže zlikana počakala na naslednjo zimo … potem pa še priprava cvetličnih lončkov in gredic? In čisto na koncu prepih, ki bo zastalo energijo pregnal iz čisto vsakega kotička doma?

Pa je to tako zelo potrebno? Ste prepričani? Če res ne morete iz svoje kože, si naredite vsaj plan, kako čim hitreje in čim bolj učinkovito postoriti čim več, po možnosti kar v četrtek popoldne. Saj ste vendar čistili in pospravljali tudi do zdaj! Navijte si glasno glasbo in začnite. Sem in tja pa se le imejte radi in kaj preskočite, brez slabe vesti, seveda. Svoj dom res ne boste počistili tako kot so to delale vaše mame in babice, ampak – časi so zdaj drugačni.

Sicer pa … ste se že kdaj vprašali, kaj je za vas pomembno? Edino pomembno? Ne zato da bi ugajali drugim? Ni to pospravljanje mogoče le izgovor, da … ?

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 16. marec 2017


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s