Prvi ali edini?

Lisa 234_1Si radi sami ustvarjate tempo v življenju in ste prvi na različnih področjih? Komaj čakate, da se kje pojavi kaj novega, se vas »dotakne« in postane del vas? Sledite novostim in posvetite vso svojo energijo dnevu, ko boste lahko naročili nov model vaše priljubljene znamke avtomobila? Stojite v vrsti za najnovejši telefon, ki je postal tako zaželen statusni simbol? Se lotite barvanja stanovanja, ker je modna nova barva, vi pa ne želite zaostajati za napredkom, in zato, seveda, zamenjate tudi pohištvo in dodatke? So tudi v omari vedno novi kosi in čevlji in torbice in nakit?

Ali sodite med tiste, ki v rabljenem vidijo izziv? In sprostite svojo domišljijo tako, da spreminjate staro v novo in ob ustvarjanju korak za korakom čutite, kako pridobiva na vrednosti, sicer mogoče nekje videna ideja, pa vendar delo vaših rok?

Mogoče pa brskate po revijah za novimi idejami in po sprehodu v mestu komaj čakate, da se vrnete domov, in tiste, ki so še posebej pritegnile vašo pozornost, poleg tega pa še točno veste, kako in kje bi jih uresničili, spravite najprej na papir. Da jih ne bi pozabili. Tudi kako se lotiti svoje garderobe, na primer. Potem pa na plano potegnete tisto čudovito obleko, ki vam je draga že nekaj let, pa bi jo zdaj radi malo osvežili, in pulover, ki je naenkrat postal preveč pust in kar kliče po aplikaciji, ki je trenutno v trendu.

Vsak od nas ima svoje veselje, nekaj, kar ga izpolnjuje, nekaj s čimer se na tak ali drugačen način (rad) umakne vase, pozabi na okolico in dnevno rutino in je samo sam s seboj. V svetu, ki je nekaj časa le njegov. Toda ko prestopi prag in je spet nazaj v »tukaj in zdaj«, s tem svojim »veseljem« tudi svetu pokaže, kdo je. Pa če to hoče ali ne, če v okolici išče potrditev in na ta način gradi svojo samopodobo ali če mu to ni več potrebno.

Sicer pa … prvi smo lahko na več načinov! Tako da imamo vse, kar je novega, ker to kupimo, takoj ko se pojavi na trgu, ali pa tako, da nekaj ustvarimo sami in tega nima nihče drug. Pravzaprav imamo v tem primeru celo več: nismo samo prvi, smo tudi – edini!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 9. november 2017


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s