Šele vedno bolj hladna voda.

Lisa 235 6Ženske in moški smo različni. V veliko pogledih. (Mogoče bo kdo celo rekel, da v vseh.) Tako si tudi čas zase vzamemo vsak po svoje. Moški gredo na pivo po rekreaciji ali pa kar brez nje, seveda s prijatelji, mogoče na tekmo ali pa samo pred televizijo, me pa raje (pustimo zdaj pospravljanje) na klepet s prijateljico ali pohajkovanje po trgovinah. Kaj pa tisti pravi čas zase?

Se znate razvajati? Doma?

Ko ni nikjer nikogar. Ko vladata le mir in tišina. Ko se slišijo le vaši koraki in šumi, ki jih spremljajo, v ozadju pa komaj zaznavni zvoki melodije, ki nežno boža in vas počasi vodi »tja«, kjer časa ni, ker se je ustavil … Ko svetlobo nudijo le bele sveče vseh velikosti, ki z malimi plameni čarajo skrivnostno vzdušje po vseh policah in tudi na tleh, posebej pa okrog kadi polne vroče vode z debelo plastjo mehurčkov na njej. Ko na mali mizici ob njej stoji kozarec z elegantnim visokim pecljem in steklenica šampanjca. Ko vse diši kot bi se sprehajali po travniku polnem cvetoče sivke. Ko na stolu potrpežljivo čaka debel kopalni plašč, da vas sprejme v svoj mehak in topel objem.

Ko sta le mir in tišina. Vi pa najprej s knjigo, ki vas je prejšnji večer s svojo zgodbo potegnila čisto vase, potem s spomini na čudovito poletje, ki je za vami … na koncu pa … le mir in sproščenost …

Ki ju zmoti šele vedno bolj hladna voda.

Kaj ni to odličen začetek vikenda? V petek popoldne, ko je delovni teden že za vami, pred vami pa sobota in nedelja, dva dneva polna prijetnih dogodkov in druženja s prijatelji, ki jih že dolgo niste videli? Pa če ste sami ali imate družino.

Da se le odločite in pripravite »teren«. In svečke, dišave, najbolj hranilno kremo za obraz in najbolj vlažilno mleko za telo, najljubši lak za nohte in najboljši šampanjec … čisto na koncu pa še svežo pižamo za sveže postlano posteljo.

Vredno se je razvajati! Si zapomniti, kako prijetno je in to kar v varnem zavetju doma, ko ni potrebno iz kakšnega salona od prijetne sproščenosti še vsa omamljena na pot do doma. Predvsem pa si obljubiti, da se bo to zgodilo večkrat. Pa ne šele od novega leta naprej.

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 16. november 2017


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s