Le kako me bodo sprejeli!

Lisa 247 _ Image_from_w-dog.net (35)Kolikokrat na dan se vprašate: »Ali delam prav?« »Sem se sploh prav odločila?« »Le kako me bodo sprejeli? Se bodo strinjali z mano?« In celo »Sem se res oblekla dovolj nevpadljivo?« ali v drugem primeru »Se bom sploh stopila z njihovo podobo?«

Veliko ‘bojev’ bijemo vsak dan sami s seboj, veliko pa tudi z okoljem in okoliščinami; prav zanimivo bi bilo vedeti, kaj prevlada. Seveda statistika ne bi dala pravega odgovora in bi bilo pri vsakem posamezniku razmerje drugačno, bi pa gotovo ugotovili, da si vsak želi več – miru! Tako v sebi kot z okolico.

In če že ne moremo in si tudi ne želimo, vsaj ne vedno, enako ali podobno kot drugi razmišljati ali ravnati, lahko enakosti ali podobnosti sledimo pri načinu oblačenja. Do določene mere, seveda, in zato, ker obstajajo pravila; vsaj v preteklosti so. Saj delno veljajo še danes, pa je vendar tako zelo osvobajajoče tudi, da nam je na nek način celo ‘dovoljeno’, da jih, ker smo ugotovili, da postanejo zanimiva prav zato, kršimo. Čeprav s tem brez dvoma (in tudi brez besed) pripovedujemo zgodbo o sebi, o tem, kdo smo, koliko si upamo in zaupamo, koliko spoštujemo sebe in koliko vse okrog nas.

Pa si upate? Biti sam svoj eksperiment? In ne ustvariti zanimivo podobo in biti navdušena nad njo in sabo le doma pred ogledalom, ampak iz varnega okolja doma stopiti tudi ven, se med ljudmi počutiti samozavestno, hkrati pa delovati spontano in dostopno? Ali potem (za)čutite, kako se vaša podoba naenkrat loči od vas samih? Če je temu tako, dobro poglejte okrog sebe in presenečeni boste, kako vas mimoidoči ali ljudje, s katerimi vas veže neka situacija ali dogodek, sploh ne opazijo, vsaj ne, kako ste oblečeni. Ker se eni poglabljajo le vase in v občutke, ki jih vodijo tisti trenutek, drugi pa opazujejo tako natančno, da vidijo vsako malenkost, ki po njihovem mnenju ali mnenju okolice ni na pravem mestu, ker je drugačna od ustaljenega (ne vidijo pa sebe). Vas to zadnje moti? Le zakaj …

Le zakaj, pravzaprav, bi si želeli biti taki kot drugi?! Se to sploh zdi smiselno? Mogoče vam prav zato ni mar, kako ste videti. Toda mar bi vam moralo biti! Zavoljo vas samih in vašega počutja, zavoljo energije, ki jo oddajate in vašo samopodobo le še poglobi. Ampak … vaša podoba ne poglobi le vaše samopodobe, poglobi tudi predstavo o vas!

Saj veste: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 8. februar 2018


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s