Si upate igrati to ‘igro’?

Lisa 259 - Image_from_w-dog.net (55)Smo tisti, ki veliko govorimo in malo povemo, tisti, ki malo govorimo in veliko povemo, tisti, ki tako v prostem času kot poslovno radi ali manj radi govorimo z različnimi ljudmi, tisti, ki govorimo v več tujih jezikih, ker jih obvladamo, pa tudi tisti, ki se bolj ali manj uspešno s tujci pogovarjamo le s pomočjo kretenj. Male in velike klepetulje.

Smo pa tudi tisti, ki se pogovarjamo brez besed in brez kretenj, celo brez mimike na obrazu. Ker se z nekom tako dobro ‘ujamemo’, da besede sploh niso potrebne, ali pa nam je dovolj že, da se zazremo v oči, in nekje v njihovi globini najdemo …

Spomnim se dogodka pred leti, ko smo se na pomladno soboto daleč od civilizacije in v domu čisto zares iz prejšnjega stoletja, zbrali sami neznani ljudje. Potem ko smo si drug drugega dobro ogledali, eni odkrito, drugi izpod čela ali sramežljivo in na skrivaj, se predstavili in spregovorili nekaj besed, je nekdo predlagal prav zanimivo ‘igro’.

Umirili smo se, se v popolni tišini postavili v dve vrsti, drug proti drugemu, in si pogledali v oči, mirno in brez čustev … po minuti ali dveh pa se, da bi dobili nove ‘nasprotnike’, tisti na eni strani, pomaknili v desno.

Na začetku je bil občutek sicer malo neprijeten, se je pa kasneje izkazalo, da ne zato, ker bi bila ‘igra’ neznana in nova, ampak zato, ker so nas ob različnih ljudeh prevevali tako različni občutki. Medtem ko smo pri nekom začutili žalost, in nam je pri drugem šlo na smeh, smo se pri tretjem, čeprav nam je bil takoj ob prihodu mogoče zanimiv, počutili neverjetno nelagodno. Nič od tega pa nisem čutila, ko sva si nasproti stali s prijateljico?! Noro! Kot bi se pogovarjali, kot bi si pripovedovali zgodbo, katere del sva bili obe! Pa se sploh nisva tako zelo dobro poznali, obiskali sva se le nekajkrat na leto!

Res neverjetna izkušnja! In, vsaj na videz, tako zelo preprosta. Za mene in še za nekaj drugih, a žal ne za vse. Kako le, ko pa si celo nekateri partnerji v zvezi ne upajo (po)gledati v oči in se pogovarjati – odkrito.

Kaj pa vi? Si upate to ‘igro igrati’ na bližnjem pikniku? S sorodniki, prijatelji, znanci … partnerko ali partnerjem?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 3. maj 2018

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s