Zdi se neverjetno, ampak je res.

Lisa 263 - pexels-photo-57690Reklama tukaj, reklama tam … za vse, kar že poznamo in mnogo tistega, za kar slišimo prvič. Vrtijo se ves čas in so del nas in našega življenja, toda … če vas kdo vpraša, katere tri ste nazadnje slišali ali videli, bi jih znali našteti, mogoče celo opisati in povedati, za katero blagovno znamko gre? Ali bi se spomnili samo kakšnega detajla, nemo skomignili z rameni in se čudili sami sebi, da vse sproti pozabite, da pravzaprav sploh ne veste, kaj gledate in poslušate.

No, sem in tja nas kakšna reklama le pritegne, da ji prisluhnemo ali jo pogledamo v celoti. Po navadi takrat, ko jo šele začnejo vrteti ali objavljati. Toda velikokrat ne zato, ker bi se zanimali za produkt ali storitev, ki ju oglašuje, vsaj večinoma ne, ampak zato, ker je zanimiva, ker ne sledi nekemu tipičnemu vzorcu, ker se dogajanje ves čas stopnjuje in začetek z ničemer ne namiguje na zaključek, ker nas sredi spleta monotonih reklam preprosto zdrami. Včasih se celo zgodi, da se čudimo, kakšno povezavo sploh ima s produktom, ki ga razkrije šele v zadnjih sekundah. Vendar – to deluje! In zakaj? Ker ustvarjalci vedo, kako ustvariti zgodbo, ki bo pritegnila našo pozornost.

Ste kdaj pomislili, da ste tudi vi sami reklama? Reklama – zase? Da ste produkt in storitev hkrati? Vedno in na vsakem koraku, ob vsakem dejanju, in tudi, ko ste čisto pri miru? Ne? Zdi se neverjetno, ampak je res. Kamorkoli pridemo, se predstavimo, in karkoli naredimo, se predstavimo, celo takrat ko ne spregovorimo, niti nič ne naredimo. Samo od nas je odvisno, ali si nas bo kdo zapomnil in po čem, naj bo to nekaj dobrega ali malo manj dobrega. Čeprav … to vseeno ne drži v celoti. Tako različni smo in tako različne poglede na svet okrog sebe imamo, da se dogaja, da nečesa na sebi ne opazimo niti, ko nas nekdo na to opozori, medtem ko je za nekoga drugega ravno to najbolj pomembno in celo odločilno za sklenitev prijateljstva ali sodelovanja, prvega pozdrava ali začetka zanimive debate, za enostavno in enkratno vprašanje ali pa začetek zaupnega pogovora in dolgoročnega znanstva.

Vi znate ustvariti reklamo iz sebe in predvsem za sebe? Veste, kaj in kako se najbolje predstaviti? Znate biti to kar ste, posebni na samo vam edini način? To sploh želite?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 31. maj 2018


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s