Pa tako malo je potrebno.

Lisa 265 - crocheting-yarn-diy-knitting-162499Ste že slišali, da čas na Zemlji teče hitreje, kot je še ne dolgo nazaj? No, najbrž ne potrebujete ravno znanstvenega dokaza, da bi to verjeli, gotovo pomanjkanje časa na vsakem koraku čutite tudi sami, saj nas obkroža prava poplava namigov, kaj lahko, kaj bi bilo dobro in kaj nujno moramo, da … Iz dneva v dan ti namigi vedno bolj postajajo del našega življenja, in mi jim, čeprav težko ločimo med res potrebnimi in veliko manj potrebnimi, sledimo in jih želimo doživeti čim več; poleg tega pa siromašimo še svoj prosti čas in pozabljamo na tiste prave želje. Vsaj večina.

Pa tako malo je potrebno, da ustavimo čas. Skoraj nič, pravzaprav.

Nekaj nasvetov sicer najdemo, toda kako zanimivo, kaj ni velikokrat mnogim bolj pomembno slediti prav tistim namigom, ki jih delajo še bolj utrujene, fizično in psihično, kot tistim, kako postati umirjen … sproščen … brez misli in skrbi … ?! Seveda se skrbi ne da zbrisati ali problema rešiti kar tako, na hitro, je pa (lahko) pot potem, ko se glava in telo znebita krča in misli najdejo svoj prostor, navadno lažja.

Kaj (nam) lahko nudi tak odklop?

Seveda sprehod v naravo, dobra knjiga ali zabaven film, še veliko bolj pa nekaj, kar ustvarimo. Sami, z užitkom in veseljem. Ker postaja tisto nekaj del nas, ker smo to pravzaprav mi. Ker nas pri delu ne ustavi ne utrujenost prej, ne včasih tudi potem, ker je to utrujenost, ki razbremenjuje, prijetna in zadovoljna, tako daleč stran od vsakdanjega sveta, utrujenost, ki pomaga pozabljati. Ker postaja tisto nekaj plod naše domišljije in predanosti k ustvarjanju. Ker vemo, da bomo ta plod na koncu lahko videli in otipali … in ob njem začutili svojo vrednost!

Vsak bi moral imeti svoj hobi. Vsaj enega. Ker ostane. Dolgo. Ker nam ga ne more vzeti nihče!

Zato … Ustvarjajmo! Z mislimi, besedami in rokami. In bodimo ponosni nase in na svoje delo! Pa če ga pokažemo svetu ali nam to sploh ni pomembno in svetu ostane skrito. Ker nihče, prav nihče ne more biti tako ponosen na našo stvaritev, kot mi sami. (Kako malokrat se tega zavedamo …)

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 14. junij 2018


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s