Bi radi dokazali, da zmorete?

Lisa 279 - pexels-photo-351265Si upate en teden živeti brez slabih novic, informacij in klepetov in … Ne? Kaj pa mogoče tri dni? Si upate sebe postaviti pred to preizkušnjo? Ker bi si to želeli res iz srca, zato, da bi si dokazali, da zmorete, ali samo zato, da bi preverili, če je res toliko slabega, kot se govori zadnje čase?

Mislite, da bi vam uspelo, da bi ‘takrat’ utišali radio, odvrnili pozornost od ekrana in na internetu skočili drugam? Ali bi se morali odpovedati radiu in televiziji in internetu, tudi telefonu pravzaprav? Bi se v poplavi informaciji in (skoraj) vsesplošnega prepričanja, da je nujno potrebno slišati in vedeti vse, dobesedno zmogli upreti očitno tako mamljivemu slabemu? Res se veliko dogaja, ampak o tem, kaj bomo poslušali in kaj gledali, vendar lahko sami odločamo. Seveda bi nekateri, brez da bi sploh pomislili, da bi pa to mogoče res bilo dobro, našli sto in en razlog, da to v današnjem času preprosto ni več možno. Pa res ni? Mogoče v službi, čeprav bi se tudi tam lahko marsikdaj izognili črnim temam, izven nje bi se pa dalo, kajne? Ali tudi to ne …

Veliko ljudi se pogovarja tja v en dan, ja, in verjetno niti pomislijo ne, da nas negativnost čaka za vsakim vogalom, nam jemlje energijo in nas spravlja v slabo voljo, ali pa jih to sploh ne moti in prav uživajo v tem, da čim več delijo naprej.

Pa bi se vi lahko nekomu, ki je na vas pravkar začel stresati vse svoje in naše včerajšnje, današnje in celo jutrišnje negativnosti, ki so, mimogrede, navadno še dodatno napihnjene, bi se mu znali upreti? Bi mu lahko rekli: »Zdaj pa še kaj lepega!« s prosim ali brez ali »Ta teden sem se odločila, da ne bom ne poslušala ne delila nič slabega. Danes je (že) tretji dan, mi lahko pomagaš in se greš to ‘igro’ z mano?« Kaj mislite, kako bi to sprejel? In vi, bi si upali zagovarjati svojo zamisel?

Pred kratkim so novico (ki to sploh ni več), da ljudje govorijo in se pogovarjajo v glavnem o negativnih stvareh, objavili pri poročilih na radiu, če se prav spomnim. Celo odstotek! A sem ga pozabila. Še dobro, to je vendar negativno!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”,  20. september 2018

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s