Kaj pa zdaj?

Lisa 288 - pexels-photo-1036620Ko te naenkrat preseneti. Nekaj, ne nekdo. Ti pa na to nisi pripravljen, ker si imel čisto drugačne načrte ali le popoln odklop in spanje pod toplo in mehko odejo. Se vse okrog tebe v hipu ustavi. Ne veš, ne kako, ne kam, ne zakaj, če sploh. Kot da si nekje vmes, med enim in drugim, med ja in ne. V zraku. Šele ko mine prvi šok, nekako le počasi prideš k sebi. In se začneš opazovati in poslušati, kako ti misli tečejo gladko in se srce smeji ali tvoje misli divje preskakujejo ovire in srce pravi ne. Poslušaš, kaj pravi glava in kaj čuti srce, ta večna tekmeca, in si, ko imaš tega premetavanja sem in tja že dovolj, želiš, da bi vsaj tokrat bila enakega mnenja. Brez njunega vmešavanja veš le to, da se moraš odločiti in to hitro. Med ostati tam, kjer si, izziv preskočiti, ga mogoče prestaviti na drugič ali preprosto – skočiti.

Ne pomaga pa ti prav nič, še manj nihče. V tebi kriči le kaj pa zdaj? in tisto najbolj zahrbtno kaj pa, če ne bo več take priložnosti? saj vem, da mi bo žal, če … In te bega naprej.

 Veliko je izzivov, takih v katerih si v glavni vlogi in takih, v  katerih si le nemi opazovalec, a se zdi, da pri odločitvi, če boš izziv sprejel ali ne, ni prav nobene razlike. Ker gre v obeh primerih vedno v prvi vrsti le zate. Razlika je samo v tem, kdo si in kako si pripravljen na hipne spremembe, koliko si se pripravljen prilagoditi in koliko iti preko svojih meja, včasih tudi ali si pripravljen tvegati.

In tako smo tisti, ki se moramo odločati veliko in tisti, za katere se zdi, da se nam odločati sploh ni potrebno. Tisti, ki (svoje) odločitve prepustimo drugim. Tisti, ki se veselimo izzivov in smo radovedni in tisti, ki raje hodimo po znani in ustaljeni poti. Tisti, ki se odločamo na hitro in tisti, ki se odločamo po temeljitem premisleku. Na koncu pa je pomembno eno in edino: da za svojo odločitvijo stojimo! Da je ne obžalujemo, ne takoj, ne včasih celo čez leta. Ker smo takrat, ko smo jo sprejeli, verjeli, da je edina prava!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 22. november 2018

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s