Maska, ki to ni.

Lisa 299 - girl-colorful-happy-cool-51330Življenje nas preseneča iz trenutka v trenutek, če smo le pozorni na dogajanje okrog sebe in ne hitimo brezglavo skozi dan. Vedno lahko opazimo kaj novega. Marsikdo tudi to, kaj in kdo bi rad bil, a si ne upa, ker je raje neopažen. Čeprav o tem sanja in si potihoma želi.

Ampak … Zakaj ne bi presenetili tudi sami sebe, zakaj si ne bi privoščili nekaj novega in drugačnega, saj vendar prihaja pust! To kar smo si lansko leto obljubili, da bomo, ker smo videli neko izvirno masko, to smo zdaj gotovo že pozabili.

Zakaj se za pusta ne bi …

… premikali po-ča-si in lenobno, vlekli noge za sabo in podrsavali s copati – ker sicer hitimo, da se kar kadi za nami in se prijateljem na koncu dneva zdi, da smo v en dan stlačili kar dva. Se oblekli v dedkovo pižamo, si poveznili na glavo še njegovo čepico in ves čas zehali – ker nam je v resnici dovolj, če ponoči spimo le slabe tri ure. Se prikazali brez ličil in s kitkami v laseh, v ponošeni, razvlečeni in premajhni trenirki in čevljih brez pete – ker so nas vsi vajeni z brezhibnim make-upom, v stajlingu našega najljubšega kreatorja, tujega, seveda, in dvanajst centimetrov visokih petah. Nataknili velika očala na nos, z eno roko k sebi stiskali blazino v nežno roza barvi s čipkami na robovih, v drugi pa držali debelo knjigo z naslovom, ki obeta čudovito ljubezensko zgodbo s srečnim koncem, seveda, poiskali miren kotiček v prostoru, kjer se drugi zabavajo, »brali« in zasanjano pogledovali iznad že na pol prebrane knjige – navajeni pa so nas, da v detajle obvladamo zgodovino avtomobilov od prve kočije na kolesih do dirkalnika, ki skozi puščavo drvi skoraj z nadzvočno hitrostjo. Na zabavi prikazali v predpasniku, na katerem piše najboljša kuharica na svetu – pa komaj vemo, kako se prižge štedilnik. Ali s priborom za vrtnarjenje na balkonu – okrog hiše pa velik travnik, sadovnjak in še park s čudovitimi grmički in še bolj čudovitimi cvetlicami …

Hm, kaj niso te »maske« prav to, kar nam tako dobro uspe skriti v vsakdanjem življenju, a bi nas naredile tako zelo preproste in predvsem – spontane?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 7. februar 2019

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s