Vsi jo imamo.

Lisa 308 - pexels-photo-2172156Vsi imamo vzpone in padce … v dnevu in v življenju. So del nas in brez njih ne moremo, ne gre. Zgodijo se (velikokrat) brez naše volje, tako tisti lepi, kot tisti, ki nas mečejo iz ustaljenega in umirjenega ritma. Ko vse teče gladko in nam je dobro, smo zadovoljni in srečni, ko se izgubljamo v situacijah, ki nas ujamejo nepripravljene, v odnosih, ki si jih ne želimo, in odločitvah, ki jih ne moremo in ne znamo sprejeti pa … se počutimo ujete. V mreži neštetih vozlov, ki jih ne znamo rešiti, ki jih vsak doživlja po svoje, nekdo v samoti, nekdo v iskanju igle v kopici sena.

Za povrh pa smo vedno sami. Če imamo še tako ljubečo družino, prave prijatelje, zanesljive znance in dobre sosede. Vedno sami.

Toda … Ko nas nekdo nežno poboža z roko, ki se zdi še posebej mehka, nam s pogledom govori vse bo dobroverjamem vatetu sem zate … in nas stisne v objem, v katerem se počutimo kot v gnezdu iz puha, tema dobi drugačno barvo.

Pogovor, ki to pravzaprav ni, ker govorimo samo mi in to nekomu, ki zna poslušati, pomaga, pomaga tudi rahel in previden namig, ki nas skoraj nevidno za kratek čas spelje stran od situacije, da se potem vanjo lahko vrnemo z drugačnim pogledom … Vse za to, da pridobimo na času in moči spoprijeti se z neznanim, ker ob razumevanju in sočutju začnemo počasi ponovno zaupati sebi in verjeti vase. Da zmoremo. Tudi to.

Jo poznate, jo imate? Podporo? Tiho in nesebično, brez predsodkov, sodb, pametovanj in nasprotovanj? Boljšo od tisoč nasvetov in tisoč vrst raznih oblik pomoči, podporo, ki ne more zgrešiti, ki vedno pride ob pravem času, nas spodbuja in vleče naprej, samo naprej, k odločitvi in akciji?

Nekateri ja, nekateri ne. Eno podporo pa imamo prav vsi. Pride vsako leto ob istem času, včasih odločno, včasih počasi in previdno, je topla in prijazna, vsak dan bogatejša in lepših barv tudi v najbolj skritih kotičkih. Kdo? Ne, kaj! Pomlad, vendar!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 11.april 2019


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s