Iz starega in ostankov nastaja – preNOVO.

za nežnost do narave - pexels-photo-1070031

“Metanje oblačil stran predstavlja dvojni problem za okolje. Sintetični proizvodi se ne razgrajujejo, medtem ko volna se, vendar pride pri tem do proizvodnje metana, ki povečuje globalno segrevanje. Če bi vsak kupil vsaj en recikliran kos oblačila na leto, bi prispeval, da se prihrani 373 milijonov galon vode (1 galona = 4,5 l tekočine) in 480 ton kemijskih barvil. Zakaj bi oblačila, ki jih ne potrebujemo več, odvrgli v zabojnik za smeti, če obstajajo načrti za ponovno uporabo?” (povzeto po L&Z, 2. april 2018)

In enega takih načrtov imam tudi jaz! Zato: če imate ostanke volne, blaga, zaves ali starega nakita s katerimi ne veste, kaj bi? Jaz jih bom vesela! Zbiram skoraj vse – ker ob pravem času vse prav pride. In če imate v garderobi kose, ki jih ne nosite, ste se jih naveličali ali vas nanje vežejo posebej dragi spomini pa jih je povozil čas? Jaz jih bom vesela. 

Iz enega ali drugega lahko nastane nekaj za vas, lahko pa tudi za koga drugega! Od novega oblačila do modnega dodatka ali dodatka za dom.

Zato – pokličite, vesela vas bom!

Bodimo ustvarjalni – SKUPAJ!  Za nežnost do narave in do sebe.

 

Nekaj primerov, kaj je nastalo do sedaj, lahko vidite pod zavihkom “moje ustvarjanje” https://chara.si/category/moje/. 

 

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s