“Tišina v času hrupa”

hammockstressrelief Kdo ste? Nekdo, ki ves čas nekaj išče in so zunanji dražljaji vaš stalni spremljevalec tako v sliki kot v zvokih? Ali iščete v sebi, v notranji in zunanji tišini …

Se lahko odklopite in potopite v svoj svet, daleč od vsakdana, preteklosti in prihodnosti? V svoje sanje?

Pravkar berem knjigo z naslovom “Tišina v času hrupa” (2018) norveškega raziskovalca, pisatelja in založnika Kagge Earlinga, ki pravi: “Ko ne morem od sveta oditi, odjadrati ali odplezati, sem se naučil, da ga izklopim.

Med drugim piše:

“V Jutlandu na  Danskem so zgradili zvočno izolirano dvorano tišine z dvojnimi vrati, ki so trideset centimetrov vsaksebi. Tam se redno zbirajo ducati ljudi. S prekrižanimi nogami sedijo vsak na svoji blazini po petdeset minut. Tišino zmoti le kakšno pokašljevanje in drugi glasovi, ki jih udeleženci ne morejo potlačiti. Namen je, da bi se sčasoma spomnili, da je v življenju pomembna globoka medčloveška ljubezen in da bi bili sposobni udejanjati skupno empatijo.”

Rada imam tišino. In imam svoj kotiček, kjer me ne moti prav nič … pa sem zdajle vseeno raje v ‘družbi’ hladilnika, ki v tem soparnem dnevu dela s polno paro in na glas, seveda, da sem le v stiku z naravo zunaj, potopljena v mir in tišino svetov, ki jih pisatelj razkriva v knjigi.

 

11. julij 2020

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s