Nadina stilska preobrazba

Gospo Nado je s stilsko preobrazbo presenetil njen partner. Do zadnjega ni vedela, zakaj se je na petkovo popoldne morala z njim odpeljati v Ljubljano. Začelo se je s čudovitim šopkom, potem pa je že kar močno nejevoljna morala Franciju slediti še »na kavo«. Z mano. Pa se je kar kmalu sprostila, ko sem ji začela predstavljati »presenečenje«. Sva se hitro dogovorili, da »veter v omari«, prvi korak preobrazbe, narediva že naslednjo soboto.

V Nadini omari je bilo kar veliko črnega. Pa ne zaradi postave, bolj zato, ker ima Nada črno barvo rada, pravi. Rada pa ima tudi pajkice. Zato sva malo eksperimentirali. Ni bila ravno prepričana, da ji tale obleka pristoji, in da lahko preko obleče celo tako debelo jopo (moja jopa), ker je njen zgornji del močnejši  od spodnjega. Pa se je prepričala, da bi bilo dobro, da spodnji del postave malo »okrepi«. In ta jopa ima velike žepe ravno tam, kjer Nada to potrebuje (so pa rokavi malce predolgi). Novo podobo je sprejela brez pripomb in presenečena.

IMG_0680-001

 

Poleg pajkic pa sva v omari našli tudi te zanimive hlače, prav take, ki so Nadi pisane na kožo – malo debelejši pa vendar prijeten in mehak material z žepi na pravem mestu so idealni za njeno postavo, drobne noge naredijo močnejše. Mikica z zanimivim vzorcem in detajli v zlati barvi pa superge do gležnjev v olivni barvi pa so pika na i cele podobe.

Nada 2

Dan je bil prijetno sproščen in ustvarjalen, pa tudi klepetav. Potem ko sva ugotovili, kaj bi bilo dobro še imeti v omari, in napisali seznam oblačil, s katerimi bi Nadina postava bila bolj skladna, sva dogovorili drugi korak stilske preobrazbe – šoping.

Novih kosov pravzaprav sploh ni bilo težko najti. Spodnji, bolj drobni del postave je bilo potrebno le »prilagoditi« zgornjemu, močnejšemu. Ko sva se srečali čez par dni, sva najprej malo poklepetali ob kavi, potem pa začeli brskati po trgovinah. Nekaj kosov je že čakalo, sem jih rezervirala dan prej, tako da je pomerjanje lahko kar hitro steklo. In bili so skoraj vsi zmagovalni, Nada se je v njih odlično počutila in jih veliko tudi kupila.

Tretji korak in hkrati tretji dan preobrazbe pa je bil obisk frizerke, vizažistke in fotografa.

Nove pričeske si je Nada že dolgo želela. Veselila se je in hkrati upala, da bo končno našla frizerko, ki ji bo znala prisluhniti in urediti pričesko tako, da bo vsakodnevno urejanje enostavno in da si bo všeč. Po kratkem pogovoru s Klaudijo se je prepustila in bila na koncu nad spremembo iskreno navdušena.

Zadnji korak pa fotografiranje. Veseli, da se je oblačno in skoraj deževno dopoldne prevesilo v sončno popoldne, smo prva dva stajlinga posneli kar na ulicah stare Ljubljane. Vprašanje, kdo je bolj užival, Nada ali Janez! Sicer je bila Nada malo presenečena, da bomo slikali zunaj, pa je bila vseeno nasmejana in zadovoljna.

Nada 3
Obisk pri vizažistki in svež make up.
_DSC2840
In čisto drugačna Nada.
Nada 6
V novih kargo hlačah, malo širših čez stegna in v tanki nepodloženi jaknici v rožastem vzorcu. Našli sva jo čisto na koncu nakupa. Ni bila ravno navddušena nad njo, pa mi je vseeno zaupala in jo kupila. Potem pa je, zadnji dan, rekla, da bi lahko kupili samo to!
_DSC2710
Tu pa Nada v (starih) pajkicah in novi tuniki dolgi skoraj do kolen, z globokimi žepi v stranskih šivih, črno (staro) torbo in (starimi) sandali.
Nada 8
Ko se je ohladilo, je Nada oblekla še mojo jopo … veliki žepi naredijo postavo skladno ravno tam, kjer je to pri Nadi potrebno.
Nada 9
Te hlače je Nada že imela, tudi mikico z drobnimi črtami in bakreno rjave balerinke, nova je le strojno pletena jopica v živalskem vzorcu. Malo se je sicer čudila, da ji nisem pripravila črne mikice, ampak do vem, da bo znala sama. Mešanje vzorcev naredi stajling bolj zanimiv.
Nada 10
Obleka (stara) je tako zanimivo krojena, s polami, ki se prekrivajo po diagonali in stisnejo postavo tam, kjer je to potrebno, pa klasični (stari) salonarji, tanka črna pisemska torbica in ogrlica. Kakšna dama! Samo še njen gospod manjka, pa gresta lahko na večerjo!

Nada 11

 

In kakšni so bili Nadini občutki čisto na koncu? “Cela ekipa je zabavna in profesionalna. To bi priporočala vsem, ki si želijo, da izgledajo malo drugače. Zelo luštna izkušnja je bila, res ste super ekipa! Polni energije in pozitivnih misli. Uživala sem!”