Petrova stilska preobrazba

Peter je mlad posloven moški, ki je, ko sva se začela pogovarjati o preobrazbi, točno vedel, kaj želi. Čim bolj svetlo poslovno obleko, eno ali dve, bele čevlje in belo kravato. Potem ko sva poklepetala ob kavi pa sva oba hitro ugotovila, da bi rad spremembo tudi za bolj sproščene priložnosti.

Najprej sva šla v nakup in dobro izbrala. Nove modele in nove barve. Le belih čevljev ne. Sicer sva jih našla in jih je Peter pomeril, niso pa imeli njegove številke. Še dobro, ker se je kasneje izkazalo, da z njimi ne bi bil zadovoljen. Ko sva zaključila s pohajanjem, sva se odpeljala k frizerki Klaudiji v salon Frizerka na Ižanki. Preden se je usedel na stol pred ogledalo, pravzaprav ni vedel, kaj bi rad, le spremembo.

Peter A (2)
Po kratkem klepetu pa je Klaudiji popolnoma zaupal.
Peter 2
In njegovi kratki lasje so postali še krajši.

Za prvi stajling sem izbrala obleko v barvi, ki jo je želel in našel! Suknjič in hlače v najsvetlejšem odtenku vijolične, ki meji že na sivo, srajco v barvi sivke, kravato  z diskretnim vzorcem pa v svetlih odtenkih sive, vijolične in zelene.

Peter 3
Zadovoljen z novo podobo je bil že pripravljen na naslednji korak, fotografiranje pri fotografu Janezu Maroltu.
Peter 4
Ko je poziranje užitek, je včasih težko skriti smeh.
Peter 5
Kako dobro mu pristojijo ti svetli odtenki, pa čeprav so čevlji črni. Niso prevelik kontrast, ker so elegantni, kombinacija laka in kače. Ravnotežje njihovi črnini ustvarjajo črn pas in tanke črte v kravati.

 

Petrova “stara” črna obleka je lepa in novejša. Ker bi jo še vedno rad nosil, sem sestavila stajling, ki je sproščen in svež. Črn suknjič in črno mikico dopolnjujejo hlače v čudoviti nebesno modri, čevlji pa so športno elegantni v sivi z modrimi vezalkami in modro črto na robu podplata.

Peter 5a
Pika na i pa noge brez nogavic.

Ker je črna poslovna obleka resna, Peter pa se je črne začel izogibati, sem se odločila za srajco z gumbki na ovratniku in diskretnim vzorcem v svetlo sivi in svetlo vijolični. Brez kravate., črn pas in črne čevlje.

Peter 6
Resnost stajlinga poudarita še drža in strog izraz na obrazu.
Peter 7
… za takrat ko je sestanek zaključen in resnost pogovora popusti.
Peter 8
Ko je Peter na poslovnem obisku v tujini, je v kovčku bolj malo prostora. Sproščeno podobo v isti obleki lahko ustvari z bledo roza mikico z blagim potiskom in črne čevlje zamenja z bolj športnimi sivimi.

To pa je jakna, ki sem jo najprej zagledala, ko sem še sama brskala za novimi oblačili za Petra. In upala, da mu bo všeč. Bila je v prvi trgovini, kjer sva potem nakupovala skupaj. Takoj sem mu jo pokazala. Pomeril jo je brez kakršnegakoli posebnega izraza na obrazu. Pristajala mu je odlično, kot bi bila narejena zanj. Po premisleku se je le odločil, da jo bo vzel.

Peter 10
Kasneje mi je zaupal, da mu nikakor ni žal in da ga opazijo na vsakem koraku. Predvsem ženske!

 

Ves čas je govoril “ko bomo začeli slikat, bo pa dež; ko bomo …” in res je začelo deževati ravno takrat, ko sva se pripeljala do Janeza. Tako smo nekaj časa delali v studiu.

Peter 11
Sem in tja pa smo ulovili par minut brez dežja in celo nekaj sončnih žarkov, ko smo iskali zanimive kotičke za fotografiranje ob Ljubljanici.
Peter 12
Iz katere revije je že to?