“Očaraj sebe. Očaraj svet.”

Boho beach picnic / flowers: bellalillystudio.com / photo:  1313photography.comSvoj styling vedno skrbno izberem. Tako za obisk mojih gospa in »veter v omari« kot obisk prijateljev, prireditve ali družabnega srečanja, nakupovanje in kino. Ja, tudi za kino. Vedno enako skrbno. Zato, ker zagovarjam, da s svojo zunanjo podobo (po)kažeš kdo si in koliko se ceniš, hkrati pa tudi spoštovanje do ljudi, s katerimi si. Pa cena ne pomeni tudi cene stylinga, sploh ne, ker upoštevam eno in edino pravilo, to je zaporedje: osebni stil, trend, moda.

Pred dogodkom (ne pa za vsakodnevni obisk trgovine ali kino!) že v mislih sestavim posamezne kose in jih kakšen dan prej pomerim, dodam detajle in, ko sem zadovoljna, cel stylling obesim na obešalnik. Tako se izognem napetosti tik pred zdajci, včasih kaj popravim, mogoče dokupim ali pa naredim sama. Sicer se zgodi, da v zadnjem hipu kakšen kos tudi zamenjam, ampak, osnova je sestavljena. In vedno v skladu s priložnostjo.

Spomnim se piknika s prijatelji, s katerimi se že dolgo nismo videli. Oblekla sem dolgo olivno zeleno podloženo in nabrano krilo iz tankega bombaža, belo mikico brez rokavov, čez pa daljšo belo bluzo s kratkimi rokavi prav tako iz tankega bombaža, ki sem jo pustila odpeto, in natikače. »Ja, kam pa greš?!« je bila prva reakcija prijateljev. Samo nasmejala sem se. Mogoče sem res izstopala, ampak ne zaradi znamke oblačil, ki so v moji omari visela že nekaj let in niso bila nobenih posebnih znamk. Zato, ker so bili vsi drugi v kavbojkah in supergah!  Pa vendar sem bila edina, ki sem se usedla na travo in v vročini bosa hodila po njej …

Prijateljica pravi, ja, ti ki imaš čas … Mogoče res imam več časa, in mi je sestavljanje stajlinga v užitek, ampak, čas si je treba vzeti. In jaz si vzamem čas, ker je od tega, kako sem oblečena, odvisno to, kako se počutim, kako sproščena in samozavestna sem. Saj se zgodi, da včasih oblečem kakšno kombinacijo, ki je sicer dobra, pa se jaz v njej ne vidim in ne počutim dobro. Ampak, tvegam, ker si mislim, saj sem o.k.  Pa samo za kratek čas! in nič ne pomaga, če dobim pohvalo. JAZ se ne počutim dobro.

Zato moj slogan: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 5. september 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s