Vstopite sproščeno in samozavestno.

Predstavljajte si, da ste prejeli vabilo. Vabilo na večerjo s prijatelji, ki jih poznate že celo večnost in tako rekoč veste drug o drugem skoraj vse. Že nekaj dni razmišljate in se odločate, kako se urediti in kaj obleči. Nekaj, kar v omari visi že dolgo, ali nekaj, kar ste si privoščili in kupili pred kratkim.

Ja, pred kratkim, ker je po dolgih letih v vas končno dozorela odločitev za veliko spremembo. Vedno ste samo listali revije in občudovali slike gospa »prej in potem«, zdaj pa podobo »potem« nosite sami. Obiskali ste frizerko, ki vam jo je priporočila prijateljica, in popolnoma spremenili pričesko, lasje so krajši, barva las bolj sveža. Poleg očal ste si omislili leče. Oblačila niso več pustih barv in klasičnega kroja, veliko je detajlov, nosite modne dodatke, čevlje, v katerih lahko prehodite kilometre, so zamenjali salonarji z udobno petko, in veliko potovalno torbo modna manjša torbica, ki se, seveda, barvno ne ujema s čevlji.

Zdaj pa vseeno razmišljate, kaj bi bilo bolj »varno«. Biti siva miška, kakršno poznajo prijatelji in je le številka na seznamu povabljenih, ali zablesteti in uživati v občudujočih pogledih in pohvalah.

Dan D se bliža, vedno bliže je tudi ura, ko se boste morali odločiti. Stojite pred omaro in čakate. Ampak ne zgodi se nič. Z obešalnika ne skoči nobeno oblačilo. Žal. Zaprete omaro, ker morate pred odhodom »nujno« še nekaj postoriti, še vedno ne veste, kaj boste oblekli. Vas pa le malo mika, da bi pokazali svojo novo podobo. Oblečete tisto noro dobro obleko, v kateri ste si tako zelo všeč, in se opazujete v ogledalu. Tako ženstveni ste in samozavestni! Vau! Pa vendar se še vedno sprašujete, ali si to upate tudi pokazati? Ali ni to morda preveč, ali jo boste  znali nositi, kako boste hodili. Na tisoče vprašanj in izgovorov.

Potem pa le pride trenutek, ki vas premaga. Odločite se tvegati, saj ste se vendar sami odločili za spremembo! Želite pokazati, da si upate biti drugačni, predvsem pa drugačni od predstav, ki jih imajo o vas prijatelji. To vendar ni nobeno tveganje, če se počutite odlično!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 16. oktober 2014


Komentiraj