Ženske rade brskamo in vse potipamo.

Se samo meni zdi, da je bil pred leti predah med silvestrskim ognjemetom in razprodajami daljši? Da smo najprej malo zadihali in se šele čez čas spet veselili letanja od ene trgovine do druge? Zdaj pa … Saj smo se komaj umirili!

Pa vendar je zdaj drugače. Ne kupujemo več daril, in to vsi po vrsti, zdaj kupujemo zase, in samo tisti, ki bi se radi razveselili s kakšnim novim oblačilom ali domov odnesli tistega, ki si ga tako zelo želimo že nekaj časa, pa je bilo do sedaj predrago. Naval na trgovine tudi ni več to, kar je bil. Kupujemo bolj premišljeno in umirjeno. Sploh če točno vemo, kaj želimo. Če pa ne, se nam zdi, da razprodaje pač moramo izkoristiti že zato, ker so cene tako vabljive.

Ženske rade brskamo in vse potipamo, obrnemo in pogledamo iz različnih kotov. Včasih tudi nekoga, ki si ogleduje neki kos ali ga že drži v rokah, pa ga same nismo opazile. In v trenutku pritegne našo pozornost. Skoraj povprašamo, kje ga je našla. V glavnem vemo, kaj potrebujemo, ali vsaj, kaj si želimo. Včasih enostavno zagledamo in vemo, da je to to.

Me vemo. Naši moški pa so drugačni. Tega enostavno ne razumejo. In prav je tako. Tudi me njih ne razumemo, zakaj … Da ne naštevam vsega. No, sama se ravno ne prištevam med to večino. Tudi jaz (rada) kričim, ko pred televizijskim ekranom spremljam kakšno tekmo in se pogovarjam o vsakdanjih zadevah in ne o »ženskih« težavah in težavah z otroci.

Zato, sprehodite se med policami same. In uživajte. Tudi brez mam in najboljših prijateljic. Samo ve veste, kaj si želite. Nov pulover, obleko, čevlje … ali pa samo mir in brezskrbno popoldne. Če pa nič od tega, je še vedno bolje za pomoč prositi tretjo osebo, nekoga, ki vas bo pogledal s čisto drugačnimi očmi, kot se vidite same, in vam tako pomagal, da se boste drugače zagledale tudi same. Partner pa naj počaka doma ali gre po nakupih sam. Tako po moško. Po prvi pulover, ki ga vidi, ravno take kavbojke kot jih že ima, potem pa na pivo s prijatelji.

Me pa … presenetimo jih. Pripravimo jim modno revijo in poskrbimo, da se bodo zabavali. Saj vemo, kaj si najbolj želijo. Zadovoljno in nasmejano žensko, vendar!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 15. januar 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s