Kaj pa zase, bi znali …?

lisa 295 - desk-notebook-office-greyMogoče ste napisali seznam želja za letošnje leto, mogoče ne, mogoče ste napisali seznam vsega, kar si še želite narediti v življenju, mogoče ne, mogoče ste samo razmišljali o tem, mogoče ne. Če pa ste, ste prav gotovo zmagali! Ker ste si upali stopiti iz ‘zunanjega’ sveta in se poglobiti v svoj notranji svet, v svoje želje in hotenja, ne v to, kar okolica želi, da ste, ampak v to, kdo ste, v resnici.

Tako je potem življenje, ki je polno namigov in nasvetov, kako … karkoli že, lažje ‘spremljati’ in živeti. Ker skoraj ni več možno narediti koraka in obrniti lista, da ne bi nekdo ponujal pravil, kako ravnati in živeti, celo razmišljati, da bi se izognili … da bi lažje … Pravil, ki s svojimi posledicami, kaj vse se lahko ali se bo zgodilo, če se jih ne držimo, dobesedno ali med vrsticami, (četudi) na zadnji strani ali med opombami, marsikoga mimogrede zapeljejo v skušnjavo in se velikokrat odloči drugače kot bi se še pred kratkim. Če se, seveda, prepusti le slišanim in prebranim besedam, ki nemalokrat vzbujajo še strah ali lažno ugodje, in ne upošteva ne svojih izkušenj, prepričanj in razmišljanj, ne svoje intuicije.

Že res, da je dobro prisluhniti različnim informacijam, vendar je dobro, in ne samo dobro, ampak nujno potrebno, vse te informacije tudi dobro presejati in jih potem še postaviti v svojo življenjsko situacijo. Ko se, žal, ponovno znajdemo med dvema ognjema, med pametno glavo, ki vedno vse ve, prikimava ali odkimava ne, to ni dobro, in srcem, ki si velikokrat ne upa prevzeti glavne in odločilne besede, ampak z lahko bi bilo pa tako le nežno namigne na boljšo rešitev.

Gotovo bi ali bo kdo rekel, da so navodila, nasveti in pravila zato, da se jih krši, to drži. Drži tudi, da kaj od tega vseeno pride prav, da le v pravem trenutku in na pravem mestu. Prav tako kot drži, da se ob kakšnem ali večini njih lahko prav iz srca nasmejimo.

 

Sicer pa … nasvetov in pravil za prijateljico ali prijatelja najbrž ne bi bilo težko sestaviti, če vas prosi ali ne. Kaj pa zase, bi znali sestaviti tudi seznam nasvetov in pravil, ki bi veljala samo za vas? Da bi bili bolj zadovoljni in imeli vsaj malo več časa?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 10. januar 2019

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s